Paret seca d’envergadura. Un test per a la tècnica

Dibuix original de la paret prevista a fer. A la realitat només un parell de pams més a la part de dalt…(cliqueu per més info)
Àbacs de dimensionament d’aquesta paret de calcari amb una inclinació d’un deu per cent aproximadament. Del llibre-guia de bones pràctiques francès dels ABPS.

Feina començada l’estiu del 2013 i acabada l’hivern del 2014 en diverses fases. Una “master piece”, un test molt important per a confirmar la validesa de la tècnica de la pedra seca i donar impuls tan a la nostra feina com a les noves prespectives obertes un cop resoltes les dificultats en aquesta paret; El fet de fer una paret d’aquesta envergadura en aquest moment, diguem oportú, ens va donar un coneixement i va obrir una nova etapa en les construccions que fins llavors veníem fent. Un gran aprenentatge, i una bona “floreta” en el nostre currículum particular d’obres complexes. Dificilment es fan parets tan altes en l’actualitat i tanmateix aquesta obra en particular vé a demostrar que si es vol es pot; Evidentment els requisits tècnics i les bones pràctiques constructives són del tot imprescindibles, així com el bon dimensionament. Una aposta també valenta per part de l’arquitecte: En Jordi Adell.