Estils de construcció

PODEM FER UN MUR DE PEDRA SECA AMB MÚLTIPLES MÈTODES CONSTRUCTIUS FINS A TROBAR L’APARENÇA DESITJADA

Aparences d’un mur de pedra seca, aspecte de la “façana”: La geologia de les roques té una gran importància en la tècnica que s’utilitza en cada mur. ACTUALMENT, EN EL MON PROFESSIONAL DELS MARGERS EUROPEUS I FRANCESOS, SOBRETOT, S’UTILITZA UN VOCABULARI UN XIC ESPECIAL, DE FET PERQUÈ SÓN PARAULES QUE VENEN DEL TEMPS DELS ROMANS…(cliqueu a la descripció dels diferents opus per veure’n alguns exemples en imatges)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Opus “incertum”: Com que les pedres no tenen una forma regular, es col.loquen tal i com venen. Intentem que les juntes siguin el més enganxades possibles. En la foto tenim esquistos de formes molt variades i irregulars cosa ens porta a construir d’aquesta manera. Com indica el nom l’aspecte final serà incert…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Opus “pedres aplanades”: En aquest sistema les pedres són molt planes i allargades, per tan es podrà construir una façana molt regular col.locant  les pedres formant  franges horitzontals  força clares…Les pedres tenen aquesta forma natural i només cal adobar-les el mínim…En la foto veiem gresos color cru amb franges blavoses.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Opus “spicatum”: Aquest sistema constructiu també s’anomena d’espina de peix. Normalment s’utilitza en acabats i tocs decoratius, però també hi podem construir murs sencers intercalant franges una sobre l’altra. En la foto ho veiem amb esquistos però es fa amb tota mena de roques, la qüestió és que siguin ben planes.

detall mur estil suísOpus “quadratum” o “romà”: En aquest tipus de mur utilitzem pedres que venen ja tallades de la pedrera, o bé haurem de fer un treball previ important de tall a peu d’obra.Les juntes molt enganxades i tot a nivell, tècnica molt costosa i perfeccionista...

A casa nostra, sempre s’ha utilitzat uns termes més populars, per referir-se a l’acabat de les parets de pedra: Direm paret molt adobada a una paret on les pedres han estat molt ben tallades per a fer-les encaixar perfectament… una paret poc adobada seria la que les seves pedres són col.locades gairebé sense tocar-les ni tallar-les, donant-li un aspecte rústic.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s