Cursos de formació, per La feixa pedra seca

Els cursos de pedra seca que hem fet a Sant Bartomeu són promoguts per l’ajuntament del poble i formen part de cursos de formació per a persones que estan treballant en plans d’ocupació de l’ajuntament durant sis mesos. A la fi i al cap qui paga és l’estat i bàsicament és una obligació dels ajuntaments per formar a aquestes persones perquè un cop acabat aquest període de sis mesos tinguin més capacitats laborals que en entrar al pla d’ocupació…Però és una bona solució fer cursos de pedra seca ja que normalment a tots el pobles hi ha coses per fer amb pedra cosa que vol dir que un cop acabat aquest curs que dura una setmana,  l’ajuntament podría encomanar algunes petites tasques de reparacions amb pedra. Com ha passat a Sant Bartomeu, que en part gràcies a aquests cursos ells s’han vist en cor de fer algunes tasques com alguns esglaons, reparar una mica algun que altre caminot, etc…Depèn molt de cada poble i de la subvenció rebuda però pel que fa a nosaltres, hem tingut cursos amb sis i amb quatre treballadors, cosa que està molt bé i permet de fer moltes coses.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

És important destacar que la part que més valorem a l’hora de fer aquests cursos, és la de tenir feina a fer, és a dir que hi hagi murs per reparar, cabanes per refer, alguna cosa que es pugui arreglar i que demani personal ja que així, a més de fer formació a les persones, suposa patrimoni per l’ajuntament, i es podria dir que patrimoni a molt bon preu, un dos per un: Aprofitant que fan un curs de formació subvencionat per l’estat, engrandeixen el parc de pedra seca del seu poble. Cal dir que primer els fem una petita formació  teòrica per introduir-los en aquest món de la pedra seca ja que la majoria el desconeixen, i això és al primer dia i a les primeres hores. Llavors ja anem al camp i és allà on continuem la formació mentre ja comencem a tocar pedra amb les mans i fem la formació més important que és la pràctica. Mica en mica, dia a dia, anem rodant el personal perquè tothom faci totes les tasques que envolten la construcció de pedra en sec.

La feixa pedra seca destaca després de fer tots aquests cursos, que la satisfacció dels treballadors és total. Malgrat que es tracta d’una tasca dura és però bonica i agraïda ja que al final del curs veuen els resultats del que han fet, i ho solen veure sovint ja que són gent del poble. I tan l’ajuntament com nosaltres també hem quedat fins ara molt contents de fer-ho i contents amb el personal. Hem fet bons companys i ens ho hem passat molt bé mentre treballavem fort. És per això que ho continuem fent cada any, i d’aquesta manera anem allargant els murs del poble i anem afegint un valor paisatgístic més gran al territori.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s