Mirador als cingles de l’avenc

Aquest paratge tan impressionant dels cingles de Tavertet és un bon punt d’observació del paisatge. Els dies bons hi ha una vista excel.lent de muntanyes i llocs llunyans. També és un lloc molt bo per observar aus rapinyaires, concretament l’aufrany que nia en aquestes parets dels cingles, i els voltors que sobrevolen també els cingles.

Per això es va triar aquest lloc tan especial per a fer-hi aquest mirador de pedra en sec. Aprofitant la molta pedra que hi ha a la zona, a la finca de L’avenc de Tavertet   els propietaris van decidir de fer construïr aquest mur. Ja des del primer moment vam pensar que seria bo d’incorporar uns bancs per a seure i gaudir del paisatge i dels ocells. I amb unes grans lloses encastades al mur vam fer uns quants seients. També vam fer un botador, unes escales encastades que faciliten l’accés als bancs si venim de la casa de l’Avenc. Ja durant la construcció vam poder gaudir de les evolucions a l’aire de molts voltors, i també dels aufranys i d’altres aus que viuen pels voltants. També vam gaudir de la bona temperatura estiuenca que hi ha aquí dalt (aproximadament mil metres d’altura), i de les magnífiques vistes de les tempestes que s’aproximaven cada tarda.

La pedra és el calcàri típic de la zona de tons blavosos, barrejat amb calcaris més grisos també de la zona. Vam aprofitar la màquina per a col.locar grans lloses a la base i a sobre construïr amb pedres mitjanes i algunes falques. El coronament és en rastrell, com habitualment fem. El reble del mur és contundent, molt ample i això li donarà molta consistència a la paret i farà que el drenatge funcioni perfecte.

Actualment aquesta zona és considerada d’interès natural i paisatgístic, amb patrons com la fundació CC… Val la pena passar per aquí a fer una excursió i entre la casa de l’Avenc i el Pla boixer topareu amb el mirador en el punt on la visió dels cingles és més espectacular…

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s