què fem

La pedra seca

Utilitzant l’ancestral tècnica de construcció amb pedra seca, fem tota mena de  murs de pedra en sec, fem empedrats de pedra seca, murs de partió i molts d’altres elements i construccions amb pedra, donades les grans possibilitats que ens dóna aquest element com a única matèria prima utilitzada.

Fem murs de pedra seca amb diferents tipus de pedra: roca calcària (la més comú aquí), gresos, pissarres i també amb granits. Construïm els típics murs de contenció de les feixes utilitzades per l’agricultura, com la vinya o les oliveres… D’alçades diferents fins arribar als cinc metres d’alt d’alguns grans marges. Aquests murs els fem amb diversos acabats,  normalment, si és el cas, intentem seguir amb l’estil utilitzat a la zona  però amb unes tècniques més evolucionades i estudiades ara en l’actualitat. Basant-nos en tests i proves de laboratori, i al camp, fetes en els darrers anys a Europa, podem fer murs sòlids i resistents a grans esforços, murs que satisfaràn tan als clients com als enginyers i arquitectes en els seus projectes. Murs que han de garantir la seguretat i la resistència a l’esfondrament gràcies a la seva estructura interna i la manera acurada amb què han estat construits.

Fem reconstrucció de murs enderrocats, de cabanes deteriorades pel pas del temps, i rehabilitem portells enderrocats (petits trams caiguts d’un gran mur). Sempre que es pot fem servir la pedra caiguda si encara hi és o bé pedra de la zona que sigui semblant.

Fem altres classes de murs com els de partió, més utilitzats en la ramaderia i que són de separació de terres i ramats d’animals. Són murs amb dues cares vistes i acabats normalment en rastrell, amb les pedres planes i llargarudes en posició vertical.

Construïm empedrats seguint les tècniques i les eines antigues. Amb pedres del camp o de “tartera”. Empedrats de muntanya i de jardí. També enllosats amb pedres planes i pesades. Refem camins empedrats de camins rals i senders de muntanya, tan en zones de fàcil accés com en llocs remots de la muntanya.

Dissenyem els murs i elements de pedra seca dels  vostres  jardins de pedra seca i fem realitat bonics projectes que incouen petits murs, grans murs, murs amb escales, murs amb seients, bancs i taules, així com murs que incorporen fonts d’aigua i  altres elements arquitectònics amb pedra. Empedrats de jardí amb diferents formes i simetries amb les pedres triades, empedrats rústics amb pedres “del camp”. Trones de pedra seca, escossells per als arbres…És a dir una gran varietat de possibilitats per a fer realitat jardins on l’element predominant, a més de les plantes, seran les pedres.

Comptem amb el suport d’arquitectes, aparelladors, i enginyers que si és necessari donen  validesa als nostres projectes, per a fer-los realitat sobretot en obres on es demanen aquesta classe de garanties professionals.

Certificat de qualificació professional (CQP):

Aquest és un certificat tret expressament a França, que junt amb Anglaterra és un dels pocs llocs on un pot fer aquests exàmens per aconseguir aquesta certificació professional. Gràcies a l’associació francesa dels ABPS (artisans bâtisseurs en pierres sèches) que són qui fan aquestes proves i garanteixen la professionalitat dels qui accedeixen als certificats i el coneixement i les bones pràctiques en l’art de la construcció amb pedra seca. Aquesta associació fa tota mena de tests científics conjuntament amb enginyers i arquitectes per a calcular resistències en els murs i per a treure tota mena de conclusions i paràmetres útils en les tècniques més modernes utilitzades avui en dia  en aquest vell ofici de marger. Tot per a garantir les exigències que actualment es solen demanar en algunes construccions.

SONY DSCcliqueu aquí per a veure les fotos fetes durant aquesta dura prova…

4 pensaments sobre “què fem

  1. Hola amics: El vostre és un treball molt important
    per la conservació del nostre patrimoni de pedra seca.
    Ass.Pedra i Paisatge

  2. hola de sylvain.Nous passar junts l’examen de la pedra seca Lozère (França) amb Roger. Vull dir que és molt valent, i motivat per aquest negoci. Aquest és un mestre apassionat, decidit i amant de la tècnica de la persona de pedra seca.
    Felicitacions pel seu lloc que està molt ben fet. Vaig a enllaçar la meva a la memòria dels nostres intercanvis.
    aviat, espero que mitjançant el treball conjunt amb la pedra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s