Diferents tipus de construccions amb pedra seca

Aquí veiem altres tipus de treballs amb pedra seca que es poden fer. La veritat és que el ventall és gairebé inacabable. Algunes construccions són autèntiques obres d’art úniques i imaginatives. Algunes són innovadores i d’altres tenen ja centenars d’anys d’antiguitat. N’hi ha de molt simples i funcionals i n’hi ha de molt complexes i d’una arquitectura difícil d’imaginar…totes, però tenen la seva raó de ser i la pedra és el que les fa possibles, a més d’unes bones arts i les mans d’un bon marger, és clar

 Eriçoneres a la plana de Vic

Cliqueu la foto per a veure aquests dos invents que vam fer per a intentar protegir la població d’eriçons comuns d’aquesta zona.

Font de pedra seca als horts de Sant Bartomeu del Grau

Aquest és el procés seguit durant la construcció d’una font encastada en el mur de pedra seca de la zona dels horts.

Rehabilitació d’una trumfera al Berguedà

Feina d’equip amb uns “voluntaris” procedents d’una empresa auditora de Barcelona. Van poder tocar pedra i notar les inclemències del temps.

Dues vedrunes als cingles de Tavertet

Els caçadors de Tavertet, els Ecotons i La feixa junts per a fer aquest refugis per a conills, vedrunes camuflades amb el medi, és clar!

Refugis d’animals al Parc Natural del Montseny

IMG_2284

Jornada de voluntariat al Montseny per a fer refugis de pedra seca per a rèptils sobre tot… esquistos i pissarres del Montseny per a fer aquestes “vedrunes”.

Alguns escossells fets a la Plana de Vic

Anomenem escossells aquests murs al voltant d’arbres per a protegir l’erosió a la base a més de protegir les arrels. També per a protegir arbres monumentals dels ramats que hi passen i els malmeten.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s